Lustrumjaar 2019

In 2019 bestaat Stal Foxan 20 jaar!!!!

Om dat te vieren, gaan we elke maand iets leuks organiseren.

Daarnaast willen we een interne competitie organiseren voor vaste lesklanten.
En iedereen die in 2019 een rit heeft bij Stal Foxan maakt kans op een goodiebag.
Deze worden uitgereikt in december tijdens de receptie. De details moeten we nog uitwerken.
Zelf zijn we ook nog met een andere verrassing bezig, maar daarover kunnen wij u helaas nog niets vertellen.

U kunt bij ons terecht voor verschillende leuke activiteiten.

Zo hebben we een kunstenares die veel met papier-maché werkt, bereid gevonden ons meer te leren over haar unieke methode. We zullen niet in 1 keer klaar zijn met ons eigen kunstobject. De “finishing touch”(schilderen) zult u hoogstwaarschijnlijk thuis zelf moeten doen. Voor materiaal wordt gezorgd. Er is een max. van 6 cursisten, dus wacht niet te lang met aanmelden. Kosten zijn 12,50 incl koffie, thee en wat lekkers. Kirsten komt in februari.

Ook hebben we een bekende schrijfster van o.a. verschillende paardenboeken, Edith Louw, geboekt. Onder haar leiding gaan we korte verhalen schrijven. Onze ervaring is dat dit ontzettend leuke en verschillende verhalen oplevert. Dit is dé cursus voor mensen die wel eens wat schrijven of daaraan willen beginnen, maar niet weten hoe. Edith komt op 10 maart.

Vanuit Duitsland komt iemand ons meer vertellen over de werking van kruiden bij (IJslandse) paarden. Focus van deze dag is het darmstelsel van het paard. Veel problemen ontstaan door een slechte darmflora en/of -werking. De mogelijkheid bestaat om vragen te stellen over uw paard en tips te krijgen voor evt. kruiden. Angelika komt op 21 april. Deze cursus zal in het Duits gegeven worden. Angelika kan redelijk Engels en verstaat (tot op een zekere hoogte) Nederlands. Bij evt. taalproblemen is er hulp aanwezig. Ook zullen er (Nederlandse) hand-outs beschikbaar zijn met de inhoud van de lezing. De kosten zijn 12,50 p.p. incl. koffie, thee en wat lekkers

Een cranio-therapeute komt een dag vertellen over cranio, acupunctuur en guasha. We gaan niet alleen theoretisch bezig, maar ook praktisch. We kijken hoe we bijv. blokkades kunnen herkennen en leren hoe je je paard kan helpen. De mogelijkheid bestaat je eigen paard mee te nemen of met een van onze paarden te werken. Deze cursus kost 50,- incl. koffie, thee en wat lekkers. Kimberly komt op 19 mei.

Natuurlijk gaan we ook wat met de paarden doen. Zo willen we een fotoshoot organiseren, een (muziek?)video maken en kijken naar de kleuren van het IJslandse Paard.

In het najaar gaan we een dagje schilderen met wol! Een bijzondere ervaring met prachtige resultaten en ontzettend leuk om te doen. Voor wol en gereedschap wordt gezorgd. Deze cursus kost 25,- incl. materiaal, koffie, thee en wat lekkers. Huberdien komt in oktober.

Of wat dacht u er van om dromenvangers of mandala’s te maken? Voor materiaal wordt gezorgd, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen materiaal meenemen. Gedacht wordt om deze heel persoonlijk en bijzonder te maken met bijv. haren van uw paard. Onze paarden zijn evt. (beperkt) bereid een bijdrage te leveren. Deze workshop, onder de artistieke leiding van Daniëlle, zal in november gegeven worden. Voor 15,- incl materiaal, koffie, thee en wat lekkers

Aan het eind van het jaar willen we al deze activiteiten nog eens de revue laten passeren met een expositie van alles wat we gemaakt hebben en foto’s van de activiteiten op een gezellige receptie.
Komt u ook?

Even een voorlopig (!) overzicht van alle leuke dingen voor 2019:

Januari:
Februari: Kirsten bij ’t Vuur, papier-maché, €12,50 p.p. (max. 6)
Maart 10: Edith Louw, schrijverscursus
April 21: Angelika Krohn, Per Naturam kruiden (focus op de darmen) €12,50 p.p.
Mei 19: Kimberly Aalbers-De Groot, cranio-therapeute en meer, €50,- p.p.
Juni: Kim Middel, kleuren van het IJslandse Paard
Juli: fotoshoot, evt. video
Augustus 11: Verjaardagsfeest van Sandra (we denken nog na over de invulling)
September:
Oktober: Huberdien Sassen, schilderen met wol, €25,- p.p.
November 10: Daniëlle van Alphen, dromenvanger/mandala maken, €15,- p.p.
December: receptie met expositie

Voor meer info en/of aanmeldingen kunt u altijd contact met ons opnemen. Prijzen zijn helaas nog niet allemaal bekend.
Voor alle activiteiten geldt: alleen na betaling is de aanmelding definitief.

 

Home   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer  Prijzen  Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Foxanpaarden   En nog meer..    Links   Archief