Frægur frá Foxan

Frægur is een ontzettend leuk, veelzijdig en vlot paard. Aan de hand kan hij schouderbinnenwaarts, travers en een begin van de renvers. Onder het zadel gaat hij steeds meer verzamelen. Hij wordt op het moment gereden door een 16-jarige jongen en dat gaat steeds beter.

(nee, Frægur is niet klein, die jongen is groot)

Springen vindt Frægur ook heel leuk

Van oktober 2012 tot oktober 2013 heeft Frægur de Jaarcursus Academische Rijkunst gedaan. Meer daarover is te vinden in Nieuws. We werken nog steeds regelmatig met hem aan de hand.

Afstamming:
V: Snævar frá Ytra-Skördugili
M: Sylgja frá Sturluholi
Geboren op 28 mei 2002

Frægur is ong. 1.36. Hij is vooral geschikt voor de ruiter die met zijn paard wil werken, aan de hand of onder het zadel. Aan de longe, grondwerk, buitenritten: Frægur kan het allemaal. En misschien later wedstrijden? Kan hij toch nog eens zijn naam waar maken. Frægur is niet geschikt voor een onervaren of angstige ruiter. Hij is behoorlijk temperamentvol, waardoor hij niet geschikt voor mensen die op hun gemakje door het bos willen kuieren. Als je het daarentegen heerlijk vindt om in een -gecontroleerd- vlot tempo door het bos te gaan: he’s your man.

Home   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer  Prijzen  Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen    Foxanpaarden   En nog meer..   Links   Archief