september 2014

woensdag 3
We hebben weer foto’s gemaakt van de les. Het was de eerste keer dat Rosa deze les mee rijdt, maar ze deed het fantastisch. Ze hebben zelfs gesprongen!

donderdag 4
We hebben foto’s gemaakt van Dæll. Hij is zo knap 😉

Vandaag gingen we ook trainen met Foli. Sandra heeft hem ook even gereden. Hij heeft een makkelijke tölt!

zondag 7
We hebben een grote rit met Els en Alex. Het was al weer een poos geleden dat ze er allebei waren! Het was supergezellig!

Lisanne reed mee op Frægur, Sandra reed mee op þrá, Alex reed zijn Ártali en Els reed mee op Hamingja

dinsdag 9
Sandra had vandaag les van Natalie van der Meide met þrá. We hebben grondwerk en handwerk gedaan en daarna ook gereden.

Het was voor het eerst dat we met þrá handwerk deden. Dan loop je ipv vóór het paard, naast het paard met twee teugels.
Daarna zijn we gaan rijden.

We moesten op een volte op de derde/vierde hoefslag. Dat was moeilijker dan je zou denken 😉 En þrá was het er ook niet altijd mee eens, de uitgang was interessanter dan wat wij deden op de volte.

Maar uiteindelijk kregen we toch een paar mooie momenten. Die gaan we uitbreiden!

woensdag 10
We hebben tijdens de woensdagmiddag les weer foto’s gemaakt, ditmaal van Mánadis. Marleen reed haar en dat ging steeds beter.

donderdag 11
Vandaag zijn we met Foli het bos in geweest voor een ritje! Hij vond het ontzettend leuk 😉 Hamingja ging mee als begeleiding, maar Foli liep steeds voorop.

‘sAvonds hebben we foto’s gemaakt toen de kudde naar binnen ging. Hier zijn een paar van de mooiste foto’s.

Gáta:

þrá

Árroði

Brenndur

vrijdag 12
Vandaag kregen we iemand op les die alleen in (haar eigen) dameszadel rijdt ivm een medisch probleem. Hamingja paste het zadel goed.

Ook in tölt ging het prima!

zaterdag 13
Kes is vandaag jarig! Ze is nu 14. Gefeliciteerd Kes!

zondag 14
In Drouwen was er vandaag een cursus Paard en Communicatie
met Yvonne Bijleveld van Via Equestra (www.wegvanhetpaard.nl) Sandra deed mee. Hier zijn enkele foto’s. Het was een hele interessante cursus!

donderdag 18
Aanstaande zaterdag hebben we keuring dus hebben we vandaag Hress en Spes gewassen. Hress zag er na afloop prachtig wit uit!

zaterdag 20
Vandaag keuring in Exloo voor veulens en als je wou ook de merrie. Wij hebben meteen Spes ook laten keuren. Eerst mochten de paarden rondrennen (erg vermoeiend, vooral voor ons! 🙂 )

Daarna lieten we de paarden zien aan de hand.

En gingen de keurmeesters de paarden van dichtbij bekijken 🙂

Dat was eigenlijk best gezellig 😀

Uiteindelijk kregen Hress en Spes allebei 7.7 voor exterieur, 7.7 interieur (karakter, temperament enzo) en Hress 7.5 voor gangen en Spes 7.4 voor gangen. Op het keuringsformulier stond dat het zeer vriendelijke paarden waren die zich niet goed toonden door de spanning. Toch goed voor een wit lintje 🙂

zondag 21
We hebben vanochtend een ochtendrit gemaakt met een groep en namen zowel Foli als Lotta mee. Dat ging hardstikke goed, alsof ze nooit wat anders gedaan hadden. Zo zie je maar weer: een lange en goede voorbereiding betaalt zichzelf altijd terug 😉 Nu kunnen we hun conditie gaan opbouwen!

Uitzicht op het bos vanaf Foli: (foto gemaakt door Lisanne Elzinga)

En Lotta, gereden door Marleen (foto gemaakt door Lisanne Elzinga)

zaterdag 27
Op 12 september hadden we iemand die met haar dameszadel een les reed. Vandaag ging ze mee met een rit! Het ging hardstikke goed en Hamingja liep alsof ze al jaren met een dameszadel gereden werd 😉 De foto’s die ik in het bos maakte met mijn mobiel zijn allemaal wat wazig, maar deze is gelukkig wel gelukt.

zondag 28
En vandaag mochten Spes en Hress mee naar het bos. Wederom wat wazige foto’s in het bos. Hress is die kleine witte vlek aan de rechterkant 🙂

In het bos mocht ze los mee lopen, op de heen- en terugweg over straat zat ze natuurlijk vast. (foto gemaakt door Zarah Krooshof-Patty)

Ze was best dapper, alleen motors vond ze wel wat spannend. Maar naarmate we haar vaker meenemen, gaat ze vast net zo cool worden als haar mama!

Home   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Fotopagina   Foxanpaarden   En nog meer..   Paard van de maand  Links  Archief