december 2012

woensdag 5
Een rare, rare dag! Natuurlijk sowieso al omdat het pakjesdag is, maar vooral omdat het…sneeuwt! En niet zo’n beetje ook! De les met spelletjes gaat niet door, in plaats daarvan doen we een quiz. Iedereen krijgt een prijs 🙂 Daarna snel het hooi klaar leggen en de paarden naar binnen. Ze komen binnen met sneeuw op hun rug! En als we savonds de honden uitlaten, ligt er een redelijk pak sneeuw dat knerpt onder onze voeten….

De sneeuw houdt een paar dagen aan. Niet mijn favoriete tijd van het jaar, maar wel mooi voor foto’s.


vrijdag 14
Fína is verkocht! Wij brengen haar, samen met Dúx als begeleiding, naar haar nieuwe huis. Ze gaat bij Ástriða wonen! Gefeliciteerd met je nieuwe huis, Fína!

zondag 16
Ook Satya gaat ergens anders wonen. Judith, haar vaste ruiter van de afgelopen maanden, heeft haar gekocht en neemt haar mee naar huis (of ieg dichtbij huis) Satya regelt meteen hoe ze het hebben wil daar 😉 Dat gaat wel goed komen! Judith en Satya, veel plezier samen en tot ziens op de Jaarcursus!

maandag 24
Onze Kerstvakantie begint, de enige weken in het jaar dat onze stal gesloten is voor lessen en ritten. De paarden vinden het wel prima zo. Als zij hun hooi maar krijgen….

zaterdag 29
De paarden krijgen hun eerste kerstboom! Ze vallen meteen er op aan, ze vinden het elk jaar weer heerlijk!

(Ártali, Lotta, Skjalda en Eiða vallen meteen aan. Frægur staat net om de hoek te kijken. 🙂 )


(Ánægja duikt echt in de kerstboom. Wat je ver haalt is blijkbaar lekkerder….)

maandag 31
Oudjaarsdag. De paarden staan heerlijk rustig te eten, knabbelen, dromen, spelen of rusten. Het is voor hun een gewone dag, zelfs met al dat geknal op de achtergrond. Als we om middernacht gaan kijken, staat de halve kudde rustig te kijken naar het vuurwerk. Het blijven bijzondere en coole paarden! (sorry, geen foto van het moment zelf, beetje moeilijk in het donker. Daarom deze tekening van vuurwerk)

Home   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Fotopagina   Foxanpaarden   En nog meer.. Onze hengst   Paard van de maand  Links