april 2013

In april lijkt het weer wat beter te worden. Krijgen we dan toch eindelijk lente?

Op maandag 1 april (geen grapje) is er het Zwerfdierenfestival in Zeewolde. We gaan er met onze Galgo’s naartoe. We hebben geen foto van het festival, daarom hier een oude foto van Kes en haar hond Carta.

vrijdag 5
JD, onze hoefsmid komt regelmatig een paar paarden bekappen. Ditmaal mag Brenndur ook schoentjes hebben, oa voor de komende cursus van Yvonne Bosman

zondag 7
Weer naar de jaarcursus! Iedere maand weer leuk, maar dit keer extra leuk omdat Sophie jarig was 🙂 We hadden cadeautjes voor haar meegenomen. Ze nam lekker appeltaart mee.

Natuurlijk hebben we ook geoefend met de paarden.

Natalie is voorzichtig aan het proberen Frægur in het juiste frame te zetten voor de renvers. Meer over de jaarcursus is te lezen in Nieuws.

Op maandag 8 komt er ineens het droevige bericht dat Brigitte ter Schure is overleden. Zij fokte IJslanders onder de stalnaam Kandia. Onze þrá is ook door haar gefokt. Þrá’s papa, Eyfirðingur frá Akureyri, is ook de papa van onze Brenndur. Zijn mama heeft een poos bij Brigitte gestaan, maar ook onze Dúx toen ie nog een Dúxje was. Brigitte, veel plezier in de hemel met je paardenvriendjes Loki, Fjóla (tante van onze Vinur) en nog veel meer paarden, maar wij hier beneden zullen je altijd vrolijke aanwezigheid en je prachtige verhalen missen!

zaterdag 13
Sophie krijgt eindelijk haar tweede cadeau: een grote foto van haar Tinker Dylan!

zondag 21
Als Fokke een paar zeilen weghaalt om ze op te ruimen, komt dit er (verbaasd) onder vandaan!

maandag 22
Er zijn een paar zonnige dagen en ook de paarden genieten naar hartelust van het warme zonnetje! Ze verliezen al flink hun winterhaar en sommige zien er nu uit alsof ze door de motten zijn aangevreten 🙂

vrijdag 26
‘sAvonds bij de zonsondergang is er een prachtig rood licht op een paar gigantische wolken. Wat ben ik toch blij dat we hier zoveel uitzicht hebben!

zaterdag 27
Vandaag zouden we de cursus met Yvonne Bosman beginnen. Helaas moet Yvonne wegens een sterfgeval in de familie afzeggen 🙁  Evengoed komt bijna iedereen en hebben we toch nog een gezellige dag met cake, tulband, koffie, thee en smiddags een heerlijke rit door het bos.

Home   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Fotopagina   Foxanpaarden   En nog meer.. Onze hengst   Paard van de maand