augustus 2013

zaterdag 3 en 4
Dit hele weekend hadden we weer cursus met Yvonne Bosman. Iedere keer weer leerzaam en ontzettend gezellig 😉

Yvonne Bosman met Dúx, zoon van haar eigen gefokte merrie Salka.
Kes deed met hem mee.


Ik deed handwerk met Frægur op zaterdag.


Op zondag wou ik werken met Foli, maar Yvonne vond hem zo leuk dat ik hem niet meer terugkreeg 😉
Meer over deze cursus kan je vinden bij Nieuws

Vrijdag 9 ben ik jarig. Dat vier ik op zaterdag de 10e met een verjaardagsrit. Het is een grote, gezellige groep!

Kijk ook bij Nieuws voor meer over deze rit.

zondag 11
We gaan voor het eerst met Ártali en zijn eigenaar Alex naar het bos. Alsof hij elke dag naar het bos gaat, sta(m)pt Ártali lekker door.
Sorry, beetje vage foto van mijn mobieltje 🙂

donderdag 25 juli t/m maandag 12 augustus
We hadden deze weken bezoek uit het buitenland: mijn ‘nichtje’ Katie was over uit Ierland! We hebben heel veel gereden en ze heeft ons heel goed geholpen met de paarden. Het was ontzettend gezellig en ik (wij allemaal) hopen dat ze volgend jaar weer komt!!!

Ze heeft gereden op þrá (ze kijkt op haar mobieltje naar de foto die ze net van ons gemaakt heeft voordat iemand denkt dat ze zelfs op het paard aan het smsen is) 🙂


Ze sprong met Yma (zus van haar eigen paard Svikja)


Ze hielp met het inrijden van Foli (foto is een stukje uit een filmpje, dus vandaar dat ie wat vaag is) 
 en ze deed nog heel veel meer!
Thanks Katie, you’re the best! Hope you’re coming back in 2014!

Op woensdagmiddag 14 rijdt Marleen op Rómur. Hij rijdt niet zo vaak mee, maar ze heeft hem zo leuk lopen dat ik even een paar foto’s wil laten zien.

Op donderdag 15 hebben Fokke en ik trouwdag: we zijn al 17 jaar getrouwd! Hier een trouwfoto die we gemaakt hebben op 15 augustus 1996 in Lelystad (paard is Vinur)

dinsdag 20
Ik heb van mijn verjaardagsgeld eindelijk een telezoomlens kunnen kopen!

Natuurlijk meteen foto’s gemaakt, hier zijn er een paar. Zowel op de 20 als op de 21e gemaakt:

woensdag 21
Sander en Miranda komen nog een keertje oefenen. We gaan lekker het bos in, ik ga mee op þrá. Het rijden met haar gaat steeds beter. We hebben zelfs even getölt 😉 Lisanne maakt een paar foto’s van ons.

en natuurlijk van Sander en Miranda

dinsdag 27
Samen met Alex, eigenaar van Ártali en Lotta, gaan we shoppen voor een zadel en hoofdstel voor Ártali. We vinden een prachtige boomloos bij Piaffe in Kuinre en een hoofdstel bij de Zadelmarkt in Urk. En dan krijg je zo’n mooie pownie 😉

en een gelukkige eigenaar 🙂

(de maantop is in een knotje om de blingbling frontriem goed te zien 😉 )

vrijdag 30
Iets minder leuk was toen we op vrijdagavond bij het binnenzetten van de kudde, Ánægja aantroffen IN de sloot! Zo te zien zat ze er al even in 🙁  Met de auto kunnen we haar er gelukkig snel uitslepen. Ze was niet erg wit meer dus spuiten we haar goed schoon. Met een deken op in stal waar ze extra verwend wordt. Na een paar daagjes op stal ziet het er naar uit dat ze weinig overhoudt aan haar wateravontuur.

zaterdag 31
De langverwachte dag: Sander en Miranda gaan trouwen!  Al dagen druk met de voorbereiding, paarden wassen, harnachement schoonmaken en invetten en natuurlijk zorgen dat we er zelf goed uitzien. En dan is het toch “opeens” de langverwachte Trouwdag!

Van harte Sander en Miranda!!

Home   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Fotopagina   Foxanpaarden   En nog meer.. Onze hengst   Paard van de maand