juni 2013

zondag 2
We hebben de kudde op de achterste wei gezet die tot nu toe gesloten was. Het gras kon daar lekker ongestoord groeien. Vandaag mochten de paarden erop en wat waren ze blij! Een paar uur later kwamen ze met dikke buiken terug, de meesten stonden zelfs al vrijwillig bij de ingang van de paddock te wachten. Het hooi wat we voor ze klaar hadden gelegd, wilden ze al niet eens meer hebben 😀

En, wat we vandaag ook hebben: Vinur is vandaag officieel 27 geworden!! Ik heb hem sinds hij 3 was, dus we kennen elkaar al een poosje 😉 We hebben al heel veel samen gedaan: cursussen, in Duitsland gewerkt, wedstrijden, telgangen, met het wagentje rijden, feestjes, demo’s en gewoon heerlijk, gezellig samen door de bossen rijden. Gefeliciteerd Vinur, ik hoop dat we nog heel lang bij elkaar blijven!!!

Vinur is op de bovenste foto nog net geen 27, op de onderste foto is hij nog net geen 6…..

dinsdag 4
Kes maakt vandaag foto’s van de paarden op de wei, met deze mooie resultaten.

woensdag 5
Het is doodeng als paarden recht op je af rennen om naar de achterste wei te gaan! Maar ook wel heel erg gaaf 😀

zondag 9
Jaarcursus! ‘sMorgens gelongeerd en ‘smiddags handwerk. Frægur heeft bij het longeren zelfs gegaloppeerd. Iets wat hij vroeger niet kon. Dan ging ie of keihard of in telgang (of allebei 😉 ) Ook thuis biedt hij het steeds meer aan. (sorry, beetje vage foto)

Bij het handwerk gaat hij steeds beter lopen.

Meer kan je lezen op Nieuws.

maandag 10
Vandaag met Foli geoefend als handpaard in de buitenbak: als het dan niet lukt, kan ik gewoon loslaten. Ik reed op zijn vader Dúx. Het ging hardstikke goed, dus volgende keer gaan we naar buiten!

woensdag 12
Dus zijn we twee dagen later met Foli rondje dorp gegaan! Hij deed het hardstikke goed. We vonden het allemaal erg leuk 😀

zondag 23
Vandaag de Relaxdag, een “experiment” in samenwerking met Wofosi’s Welness uit Nagele. Voor meer info verwijzen we je graag naar de Kalender. Hier een foto – impressie:


De heerlijke, huisgemaakte vegetarische lunch 😉


Fokke en ik in het wagentje achter þiða, de rest reed voor of achter ons.


En na de rit een heerlijke stoelmassage!

Na de afsluiting ging iedereen heerlijk relaxed naar huis…. Het was een groot succes! Dit gaan we vast nog een keer doen.

donderdag 27
Vandaag heb ik Spes naar de hengst gebracht. Ze staat nu bij Solfari frá Fjorum in Ruinerwold. Een knappe jonge hengst! Hij was bij de hengstenkeuring 2013 de eerste bij de vierjarige hengsten met 7:93! Hij werd ook nog publiekslieveling, dus wat je noemt een lekker ding 😉
http://www.frafjorum.com/wp/archives/961/solfari-fra-fjorum-hoogst-gekeurde-vierjarige-hengst
Als alles goed gaat, loopt er over ong. 11 maanden een kleine Spes x Solfari naast zijn/haar mama 😀

Voor wie een gokje wil wagen wb de kleur: Spes is valk van een valkmoeder en een vos, Solfari is een isabel geboren schimmel van een isabel geboren schimmel x vos. Mail naar sandra@foxan.nl met je gok. De winnaar krijgt een slagroomtaart 😉  (bij meerdere winnaars wordt er geloot)

vrijdag 28 juni
Hrefna is vandaag jarig. En ze wordt 29! Het is nog steeds een Grand Old Lady 🙂 Op naar de 30 Hrefna!

Home   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Fotopagina   Foxanpaarden   En nog meer.. Onze hengst   Paard van de maand