mei 2013

Mei 2013 wordt een van de koudste meimaanden sinds de jaren zestig. Het is koud, nat en lijkt helemaal niet op lente 🙁  Alleen de eerste en de laatste dagen is het redelijk.

woensdag 1
De paarden mogen vandaag voor het eerst dit jaar de wei op! Alsof ze het weten, staan ze al klaar om de wei uit te sprinten. Ze rennen in volle galop de paddock uit, om na een paar meter al tot stilstand te komen 🙂 Hoofd naar beneden en grazen maar!

donderdag 2
Árroði is verkocht! Hij blijft hier lekker staan tot hij groot genoeg is om ingereden te worden.

zondag 5
Leistur gaat een poosje logeren bij een KWPNer en haar Shettenmaatje. Daar gaat hij veel aandacht krijgen, veel knuffels en lekker verwend worden 😉 Ik hoop, in ALLE opzichten, dat hij nog lang daar mag blijven.

woensdag 8
Más (uitspraak Mous) heeft vandaag haar kittens gekregen! Het zijn er drie; allemaal grijs, maar met variatie zodat we ze uit elkaar kunnen houden 😉 Een zoals Más maar dan donkerder (katertje) en twee met rood/blond, maar heel verschillend (allebei meisjes).

zondag 12
Jaarcursus! Altijd weer een beleving en steeds weer leuk om te doen. Zo’n dag vliegt om en is gewoon te kort.
Dit keer mochten we beginnen met aandraven, of eigenlijk de stap diagonaliseren. U kunt er meer over lezen in Nieuws.

Het vraagt veel aandacht om de stap diagonaler te maken. En goed naar de benen kijken. Frægur lijkt wel mee te kijken 😉

Als dat goed lukte (en Frægur zacht in de handen bleef) mochten we aandraven. Nou ja, aantölten werd het dus 🙂

zaterdag 18
Dúx is vandaag 15 geworden. Ons allereerste veulentje… Gefeliciteerd Dúx, dat je nog maar heel lang bij ons mag blijven!

zaterdag 18 en zondag 19
Kes doet met Dúx mee met Exloo International, een altijd gezellige en goed georganiseerde wedstrijd. Met de T8Y op zaterdag en de V5Y op zondag. Zaterdag werd ze 9e in de tölt. Zondag mocht ze de viergang-finale rijden en werd ze 4e met hem! Spakur frá Foxan werd met zijn baasje Merel 3e. Goed gedaan dames! 🙂  Meer staat er in Nieuws.

(let even op de blauwe beugels 😉 )


Het valt me nu pas op dat beide dames dezelfde haarkleur hebben als hun paarden 😀

25 en 26
KLUSWEEKEND!!! Wat was het gezellig, wat was het leuk en wat hebben we veel gedaan! De zadelkamer, de voerkamer, de tuin, het erf, de binnenbak, de buitenbak, de zadels, de hoofdstellen, de stallen… wat hebben we niet onder handen gehad?! Iedereen heeft hard gewerkt, allemaal bedankt voor jullie hulp! Hier zijn foto’s van zaterdag, maar zondag hebben we natuurlijk, met nog meer hulp, ook hard gewerkt. Toen ben ik helemaal vergeten om foto’s te maken van alle harde werkers. Sorry! Volgende keer beter?

donderdag 30
We zijn al een poosje bezig met de jonge paarden. Bijna elke dag longeren we ze, soms met een zadeltje op, hoofstelletje in etc. Maar het is niet makkelijk als je longeert én tegelijkertijd zelf foto’s wil maken 😀 Als we op een dag hulp krijgen, neem ik de kans waar en ga vanaf de kant foto’s maken.
Dit is Lotta, een vijfjarige dochter van Hamingja en Frægur. Zij is al verkocht en wordt door ons hier getraind. Zij is een natuurtölter.

Lisanne gaat er vandaag voor het eerst op! Lotte doet alsof we dat al jaren doen 😉

Ze is echt heel cool. Daar gaat haar eigenaar nog veel plezier mee hebben.

Ártali is 6 en vorig jaar al ingereden. We hebben hem nu weer opgepakt en rijden hem nu in conditie. We doen het rustig aan.

Ártali heeft niet alleen de tölt en coole karakter van zijn vader Frægur geerfd, maar ook diens vermogen om vies te worden 🙁  Hij ziet er een beetje uit als een Appaloosa….

Ook zijn we begonnen met Ánægja, maar daar heb ik helaas geen foto’s van. Ze heeft veel tölt. Ze is ook een Frægur dochter en dat is te merken! Ze is al net zo cool en makkelijk te tölten als haar zus en broer.

Ze heeft ook hele grappige sproeten! 🙂

Verder zijn we tussendoor bezig met Foli, Auðna, Skjalda, Skvetta en Esmer. Hier is een foto van Lisanne op “haar” Esmer. Ze is nl verliefd op onze grote jongen!

Home   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Fotopagina   Foxanpaarden   En nog meer.. Onze hengst   Paard van de maand