Paard van de maand: februari 2014

Het is soms moeilijk kiezen welk paard we paard van de maand kunnen maken. Ze zijn allemaal fantastisch en ze verdienen allemaal een plek in de schijnwerpers. Na lang nadenken vonden we een paard, eentje die in onze fokkerij een belangrijke plek inneemt: Sylgja!

We hebben Sylgja over laten vliegen uit IJsland. Daar reed ze regelmatig mee met trektochten. Een van de eerste foto’s die we van haar zagen was deze: (beide foto’s gemaakt door Sonja Suska van Hvammur 2) Hier gaat ze mee op trektocht op IJsland.

en met de kudde naar de hooglanden

Ze viel ons meteen op door haar prachtige blauwe ogen!

Ze komt drachtig uit IJsland en krijgt een prachtige zwartbonte dochter, Orka.
Ze krijgt daarna nog twee zonen, Frægur en Tangi. Sylgja is homozygoot bont en al haar nakomelingen zijn daarom ook bont.


(met excuses voor de vage foto: dit was nog pre-digitaal en midden in de nacht…)  Dit is Frægur, ongeveer een uurtje oud 😉

Frægur blijft een poosje hengst en krijgt zelf 6 nakomelingen. Dat betekent dus dat Sylgja oma is.


Dæll is een van Sylgja’s kleinkinderen.

Als een van Sylgja’s kleinkinderen (Iðini) vervolgens twee merries zwanger maakt, wordt ze door de geboorte van Týra en Árróði zelfs overgrootmoeder!


Týra: V: Iðini VV: Frægur VVM: Sylgja!

Sylgja wordt ook gereden. Ze is een temperamentvolle vijfganger en kan goed telgangen!

Sylgja wordt dit jaar 22, maar we hopen dat ze nog lang bij ons blijft. Ze wordt ieg goed vertegenwoordigd door haar vele prachtige nakomelingen!

Gegevens Sylgja:
Naam voluit: Sylgja frá Sturluholi
Kleur: zwartbont (homozygoot) met blauwe ogen
geboren: 1992
Vader: Glæsir frá Sturluhóli
Moeder: Rós frá Sturluhóli

Paard van de voorgaande maanden:
juli 2013 – december 2013
januari 2014

Home Jubileumjaar 2014  Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Fotopagina   Foxanpaarden   En nog meer.. Onze hengst   Paard van de maand