Paard van de maand: juli 2014

Ik heb er lang over nagedacht of ik het zou doen, maar paard van de maand juli is het paard waar we in juni afscheid van hebben moeten nemen: Gæla!

Ze kwam in 2006 bij ons, een paar maanden nadat we haar vriend Mosi al opgevangen hadden. Ze had eczeem en kon niet langer blijven waar ze stond. Gelukkig hebben wij hier geen last van die nare insectjes en worden alle eczemers hier een stuk gelukkiger.

Na een rust periode zijn we haar gaan rijden. Het bleek een lief, rustig paard. Wat ze wel eng vond, waren snelle bewegingen of vreemde mensen. Maar al snel kon ze ingezet worden voor kinderlessen en ging ze mee met kinderen en angstige ruiters op buitenritten.

Hier zit Kes op Gæla. Kes was toen ongeveer 8 en op een van haar eerste buitenritten.

Gæla was ook populair bij de Kerstritten. Ze vond het allemaal best 😉

In het begin reden we haar met een gewoon bit.

Omdat ze aangaf dat ze het metaal toch niet lekker vond, zijn we haar gaan rijden met een leren bitje. Zo hoefde ze ook geen neusriem om.

In 2007 hebben we haar laten dekken door Snævar. Daar kwam een prachtige dochter uit die we Dáð genoemd hebben.

Ze was net zo lief als haar moeder en vond al snel een goed tehuis.

Gæla had, behalve een goed karakter, ook veel gevoel voor humor (wat je niet gauw zou verwachten van een bescheiden paard) Hier zijn enkele grappige foto’s van haar 🙂

We zullen haar zeker missen. Ze was altijd erg rustig, bescheiden en lief. En geen enkel paard kijkt met zulke grote ogen 😉 Rust in vrede meiske.

Gegevens Gæla:
Naam voluit: Korga frá Merkigili
Kleur: bruin
Geboren: 1991
Gestorven: 3 juni 2014
Vader: Fákur frá Akureyri
Moeder: Flasa frá Merkigili
Vierganger

Paard van de voorgaande maanden:
januari
februari
maart
april
mei
juni

Home  Jubileumjaar 2014  Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Fotopagina   Foxanpaarden   En nog meer.. Paard van de maand  Links