Paard van de maand: december 2013

Paard van de maand december is: Fölva

Fölva kwam in 1999 via Luxemburg uit IJsland. Ze was nog halfwild en dat was niet makkelijk. Ze was toen net 5 en kon in principe ingereden gaan worden. Probleem was alleen dat ze zich niet liet vangen!

Daarom lieten we het halster maar aan, dan konden we haar tenminste pakken en lekkers geven. Dat werkte wel: een paar maanden later konden we haar gewoon pakken en halster om en af doen.

Ze heeft in totaal 3 veulens gekregen: Sigur, Ábyggilegur (bij de nieuwe eigenaresse) en Epona (toen was ze weer bij ons 😉 ) Dit is Epona als pasgeboren veulen.

Sigur is ook een hele knappe jongen geworden die sprekend op zijn moeder lijkt! (foto door Claudia Nijdam) Links Fölva, rechts Sigur.

Toen Fölva was verkocht, werd ze ingereden. Ze deed het fantastisch! Ze was ontzettend lief, makkelijke tölt en altijd betrouwbaar. Na een poosje konden we haar weer terugkopen, dat hebben we natuurlijk gedaan. Zo’n lief paard konden we in de lessen wel gebruiken! Kes was toen ook gaan rijden en ze werd Kes’s paard.


Op deze foto was Kes net 7 jaar oud.

Fölva wordt nu door verschillende ruiters gereden. Ze heeft al heel wat kinderen én volwassenen IJslandergek gemaakt. Ze heeft heel veel fans 🙂 Maar ze is dan ook lief, betrouwbaar en een makkelijke tölter.

Ze brengt veel plezier! 😀 We hopen dat je nog lang bij ons blijft, Fölva!

Gegevens van Fölva:
Naam voluit: Fölva frá Röðli
Geboren in: Blöndúos, IJsland
Geboren op: (weten we niet precies) 1994
Vader: Ljósfaxi frá Röðli
Moeder: Hrönn frá Röðli
Vijfganger

Paard van de voorgaande maanden:
juli 2013
augustus 2013
september 2013
oktober 2013
november 2013

Volgende Paard van de maand

Home Jubileumjaar 2014  Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Fotopagina   Foxanpaarden   En nog meer.. Onze hengst   Paard van de maand