Paard van de maand: juli 2013

Omdat ik dit paard al vanaf zijn 3e jaar heb en ik heel veel van hem heb geleerd,  wordt Vinur deze maand Paard van de maand!


De eerste keer dat ik Vinur zag, stond hij in het begrazingsproject De Moost in Brabant. Op deze foto zie je hem samen met zijn 1 jaar oudere broer Dagfari (de vos met bles) Ik was meteen verliefd 🙂 Hij was toen 3,5 jaar oud.

Ik haalde hem snel daarna naar huis, liet hem een paar weken later castreren en ging hem toen trainen. Hij was toen net 4. Een echte baby 🙂

We hebben heel veel de jaren erna gedaan: handpaarden (er is bijna niks zo leuk om met een handpaard in galop door het bos te gaan!) rijden met het wagentje (hij was supercool voor het wagentje) naar Duitsland (waar we zelfs nog een wedstrijd gereden hebben 😉 ) telgangen (zijn grote hobby.. na eten) heel veel ritten en wedstrijden (waarbij 5e op de 250 mtr telgang op de NK onze grootste trots is) vrijheidsdressuur (hij kan nog steeds op commando zijn voorbeen omhoog doen) en springen deden we ook  (ik ging niet hoger dan 80cm, maar dat kon hij makkelijk) Nou ja, een heel veelzijdig paard dus! Want dan heb ik nog niet eens verteld dat IEDEREEN op hem kon rijden, van kind tot beginner, van bejaarde tot ervaren ruiter en iedereen had lol met hem 🙂 Hij töltte altijd taktzuiver, van staptempo tot galoptempo. Heel knap voor een vijfganger!


Onze eerste wedstrijd. Ik denk dat dit in 1992 was (nog op een grasbaan, bij Breidablik) Dit is dus ruim 20 jaar geleden!

Voor het karretje lopen vond hij ook ontzettend leuk. Vooral in galop 🙂

Inmiddels is hij met pensioen. Hij mist 6 kiezen en hooi eten gaat niet meer. Gelukkig bestaan daar tegenwoordig prima vervangers voor en hij ziet er nog steeds goed uit. Hoewel hij nu regelmatig onder de slobber zit 😉 Ik hou nog steeds veel van hem, ook al rijden we niet meer samen.

En zijn favoriete eten zijn nog steeds sinaasappels!
Vien, ik hoop dat je nog vele jaren bij ons bent!

Gegevens van Vinur:
Naam voluit: Vinur van ’t Puurveen
Geboren in: Kootwijkerbroek (Puurveenseweg)
Geboortedatum: 2 juni 1986
Vader: Ljóslubbi frá Skogurhagi (VV: de bekende Rauddreki frá Skogurhagi)
Moeder: Elding
Vijfganger

Volgende paard van de maand

Home Jubileumjaar 2014  Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Fotopagina   Foxanpaarden   En nog meer.. Onze hengst   Paard van de maand