Paard van de maand: april 2015

Paard van de maand april is: Trölli

Trölli (uitspraak: Trutlie) is een grote zwarte ruin die we in ’99 uit IJsland hebben laten komen. Hij was daar al ingereden en gebruikt voor trektochten.
Tölten was nooit erg makkelijk bij hem, maar hij was ontzettend braaf.

We hadden  in het begin nog geen zadel voor hem, niks leek te passen! Fokke rijdt hem in bovenstaande (oude) foto dan ook zonder zadel. Het was in het begin ook Fokke’s paard.

Uiteindelijk vonden we een goed passend zadel voor hem, verrassend genoeg geen IJslands zadel maar een Australian Stocksaddle!

Trölli was ideaal voor buitenritten en dan vooral voor mannen. Vaak waren die door hun vrouw of vriendin meegenomen en hadden nog maar weinig gereden. Trölli was ideaal: braaf, liep lekker door, comfortabele gangen en door het stocksaddle zaten ze heerlijk stevig 😉

Ook voor kinderlessen was Trölli een ideaal paard. Vele kinderen hebben met hem leren galopperen! Hij was favoriet bij veel kinderen.

Ook voor springen was hij geschikt.

Op zijn 19e ontdekte hij ineens de tölt! Hier is Kes als 8 jarige met hem in tölt (sorry, geen hele duidelijke, mooie töltfoto. Deze was pré-digitaal)

Nog een paar leuke Trölli foto’s


Een paar jaar geleden hebben we hem op pensioen gezet. Hij geniet nu van het heerlijke leven als gepensioneerde.

Gegevens van Trölli:
Naam voluit: Trölli frá Röðli
Kleur: zwart
Geboren: 1988
Vader: Jarpur frá Röðli
Moeder: Gamla-Brunka frá Röðli
vierganger

Home   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Fotopagina
Foxanpaarden   En nog meer..   Paard van de maand  Links  Archief