Paard van de maand: februari 2015

Paard van de maand februari is: Auðna!

Auðna is geboren in 2008, als dochter van Folda en Flæki. Omdat we kort daarvoor afscheid hadden moeten nemen van Flæki, hebben we haar als eerbetoon naar hem vernoemd. Haar tweede naam is Flækingskveðja wat zoiets betekent als “de groeten van Flækingur”

Haar eerste naam betekent Geluk. Vanwege haar bijzondere kleur, het feit dat ze een merrie is (en Flæki dus nog postuum opa kan worden) en dat Flæki nog een mooie nakomeling kreeg.

Het is niet alleen een bijzonder kleurtje, ze heeft ook een bijzonder karakter 😉  Ze kan wild en woest zijn….

maar ook heel lief en rustig 😉

Kortom, een echt prinsesje!

Als haar veulenvacht vervangen wordt door haar “echte” vacht, blijkt ze een prachtige donkere wildkleurzwarte te zijn!

Met de jaren groeit ze op tot een opvallende verschijning! Haar blauwe ogen, bles en donkere kleur en niet in het minst haar prinsessegedrag 😉 maken haar tot een bijzonder paard. Het liefst zou ze de hele dag omringd zijn door bewonderaars 🙂

De verschillen in winter en zomer zijn groot! Maar ze blijft heel herkenbaar

In 2013 gaan we wat serieuzer met haar trainen. Voor die tijd hebben we met haar gewandeld en af en toe een beetje gelongeerd. Nu wordt het tijd dat ze ingereden gaat worden.

Helaas stranden we door de drukke werkzaamheden en andere trainingspaarden, toch weer een beetje achterop met haar training. Maar dit jaar gaat ze serieus aan het werk gezet worden en dan hopen we dat ze deze zomer een beetje gereden kan worden. Want hoe dan ook zal het een opvallend rijpaard worden!

Gegevens van Auðna
Naam voluit: Auðna Flækingskveðja frá Foxan
Kleur: wildkleursmokey splash
Geboren: 6 juli 2008
Vader: Flækingur frá Seljalandsseli
Moeder: Folda frá Röðli
vierganger (aangezien beide ouders vierganger zijn)

 

Home   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer   Verkooppaarden   Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse
Namen 
  Fotopagina   Foxanpaarden   En nog meer..   Paard van de maand  Links  Archief