Een beetje geschiedenis

Sandra vertelt: Ik was altijd al gek op paarden. In de zomer van 1975 mocht ik eindelijk naar een ponykamp, daar leerde ik de IJslanders kennen. Toen ik met Skuggi, een jonge natuurtölter, in tölt door de bossen ging, wist ik het zeker: dit was het ras voor mij!


(op de foto zie je Vindur, een zilverappel ruin. Zijn moeder heette Sandra 🙂 )

Helaas waren IJslanders toen nog niet zo bekend en duurde het 10 jaar voor ik er wat mee deed. In de tussentijd had ik op de manege pony’s gereden. Toen ik naar de paarden over moest stappen, ging op zoek naar IJslanders. Niet lang daarna was er een Totaaldag, een soort Open Dag van het Stamboek. Liefde op het eerste gezicht bestaat: daar zag ik Feti!

Ik heb hem ter plekke gekocht en geen seconde spijt gehad van mijn spontane aankoop. Ik heb hem 11 jaar mogen houden. Hij is uiteindelijk op 26 jarige leeftijd overleden.

In die 11 jaar heb ik o.a. bij verschillende IJslanderstallen gewerkt en veel ervaring gekregen. Ook hebben we er paarden bij gekocht zoals bijv Vinur die ik een jaar na Feti kocht. Hij is 31 geworden…..

Dúx was ons allereerste veulen, hij is geboren in 1998. Ik heb een paar jaar wedstrijden met hem gereden. Nu rijden mijn jongste zoon Jamy en ik hem samen. Hij rijdt heerlijk!

Ik ben ook begonnen met de training van Ljomi, een jonge ruin. Het is niet makkelijk, maar hij is ontzettend bereidwillig. Ik leer veel van en met hem!

Ik rij ook regelmatig op Foli, de zoon van Dúx. Hij lijkt heel veel op zijn vader wat betreft de gangen. Zijn uiterlijk heeft hij van zijn moeder, Gáta. Qua karakter lijkt hij op beide fantastische paarden 😉

Met (en over) paarden raak je nooit uitgeleerd, het blijft me boeien er meer over te leren. En dan vooral met en over IJslanders!

Home   FAQ   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer  Prijzen  Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen    Foxanpaarden   Links