FAQ

We hebben afgesproken om (tijdstip) Moeten we eerder komen om te poetsen?
Nee, dat hoeft niet. Als u op het afgesproken tijdstip arriveert (meestal 11 uur of 14 uur) gaan we daarna paarden pakken, poetsen en opzadelen.

Kunnen we bij jullie pinnen?
Nee, sorry, dat is niet mogelijk. Het liefst contant en zo gepast mogelijk betalen.

Ik ben (bijv.) 187cm. Kan ik op een IJslander rijden?
Zolang u niet zwaarder bent dan 80kg, is het prima mogelijk om op een IJslander te rijden.

We hebben zelf poetsspullen. Mogen we die meenemen?
Meenemen mag, maar hier gebruiken niet. Het kan zijn dat u met uw borstels een ziek of besmet paard gepoetst heeft en daarmee onze paarden besmet. Of als onze paarden ziek zijn, andere paarden kan aansteken. Om dat te voorkomen, zijn eigen borstels niet toegestaan. We hebben gelukkig genoeg borstels voor iedereen.

We hebben een afspraak staan, maar deze kan door omstandigheden niet doorgaan.
Geen probleem. Er kan altijd iets tussen komen, daar hebben we alle begrip voor. U kunt geheel kosteloos een nieuwe afspraak maken. Trouwens: ook als het weer (de voorspelling) beroerd is. Het kan ook gebeuren dat wij een afspraak moeten verzetten door omstandigheden zoals bijv. ziekte. En als de voorspelling (veel) regen is, nemen wij contact met u op om evt de rit te verzetten. Het moet tenslotte wel leuk blijven! (voor mens én paard)
De rit gaat niet door bij storm (harde wind), onweer of gladheid.

Hoe kunnen we een afspraak maken voor een rit/les?
Het beste, het makkelijkste en vaak ook het snelste is een appje sturen naar Sandra. U kunt haar bereiken op nummer 06 51 69 36 43. Ook als u vragen hebt, kunt u het beste een appje sturen.

Kunnen we op alle dagen een afspraak maken?
Op maandag is onze stal gesloten, maar van dinsdag tot en met zondag kunt u een afspraak maken. Omdat we graag de tijd nemen voor iedereen, maken we maar 1 afspraak per dag. Dat kan betekenen dat de dag die u in gedachten heeft, al geboekt is. Daarom een tip: mocht u een speciale dag willen plannen (bijv. ivm een verjaardag) boek dan ver van tevoren. Dat kan echt weken, zelfs maanden van tevoren. En als u met meerdere mensen wil komen: zorg dat u meerdere data als mogelijkheid heeft. Anders blijven we heen en weer appen….

Kunnen we een afspraak maken in een vakantie?
Onze stal is gewoon geopend in de vakanties. Behalve in de kerstvakantie: dan zijn we gesloten. Mocht u een afspraak willen maken op een specifieke dag omdat u dan in de buurt bent, boek dan weken van tevoren. U bent niet de enige die vakantie heeft en onze dagen zijn snel volgeboekt.

Kunnen we een afspraak maken in het weekend?
Ja hoor, dat kan. Maar hou er wel rekening mee dat veel mensen vrij zijn in het weekend en ze (dus) snel zijn volgeboekt.

Ik wil met een groep mensen komen. Is dat mogelijk?
We hebben een maximum van 8 ruiters voor een groep.

Ik wil iemand voor zijn/haar verjaardag een rit geven. Hebben jullie een cadeaubon?
Nee, helaas, die hebben we (nog?) niet. Maar het staat u geheel vrij om zelf een leuke bon te maken. Bijvoorbeeld met ons logo of een van onze foto’s.

We willen graag zonder begeleiding paarden rijden. Kan dat?
Nee
Onze ritten zijn ALTIJD onder begeleiding.

We hebben nog nooit op een IJslander gereden. Kunnen we dan toch een buitenrit maken?
Ja hoor, geen probleem. Als u optimaal wil genieten van de tölt en onze speciale manier van rijden, raden wij u aan om eerst een les van een half uurtje te doen. Dan kunnen wij u IJslands leren rijden en dan met name de tölt.

We hebben iemand mee die nog nooit heeft gereden. Kan dat?
Dat kan. Als de andere ruiters geen probleem hebben zich aan te passen aan deze ruiter, kan die prima mee. We willen dan wel dat hij/zij vooraf een lesje neemt. Mocht het met het rijden niet lukken en vinden wij het niet verantwoord naar het bos te gaan, blijven we in de bak voor een les. Overigens is dat in ruim 20 jaar nog maar 2 keer gebeurd….
Tip: ook voor de andere (ervaren) ruiters is het leuk en interessant om een les te volgen.

We willen een rit van 3 uur (of langer) maken.
Sorry, dat is niet mogelijk. Wij rijden maximaal 2 uur met onze paarden. Dat kan een rit zijn van twee uur of een half uur les gevolgd door een rit van maximaal anderhalf uur.
Natuurlijk kunt u ook een rit maken van een uur of anderhalf uur zonder een les vooraf.

We moeten om (zo en zo laat) ergens anders zijn. Is dat mogelijk?
We hebben er een hekel aan om ons te moeten haasten, dus neemt u aub de tijd voor ons. Mocht u om een bepaald tijdstip ergens heen moeten, vinden wij het fijn dat VOORAF te weten zodat wij er met de planning rekening mee kunnen houden.

Staat uw vraag er niet tussen? Misschien kunt u het antwoord vinden op een van onze andere pagina’s. Als u dan nog steeds geen antwoord heeft op uw vraag, kunt u Sandra appen. Liever niet bellen: de kans is groot dat ze bezig is met de paarden…..

Home FAQ  Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer  Prijzen  Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen   Foxanpaarden   En nog meer..    Links   Archief