Over lessen, ritten en meer

U kunt bij ons komen voor lessen of ritten, met onze paarden of eigen paard. Maar ook voor cursussen of kennismaking met IJslanders kunt u bij ons terecht.

Links naar prijzen en tips voor een afspraak vindt u onderaan deze pagina. 

Wij hanteren een gewichtslimiet van 80 kg voor ritten en lessen.

Kinderlessen
Kinderen van elke leeftijd zijn welkom bij ons, afhankelijk van de leeftijd voor een half uur of een uur les. Zelf het paard poetsen en opzadelen, natuurlijk onder begeleiding. Daarna gaan we naar de buitenbak. Onze lessen zijn paardvriendelijk, met plezier en rust. Het kind mag in eigen tempo rijden. De groepen worden klein gehouden om alle kinderen voldoende aandacht te kunnen geven.

Lessen voor volwassenen
Ervaren of beginner, angstig of dapper: hier is iedereen welkom voor een les op eigen niveau. In een uur les kunnen we bezig gaan met het ontwikkelen van uw ruitergevoel, uw zithouding en de invloed hiervan op het paard, maar ook gericht op wedstrijden of buitenrijden. Gebaseerd op klassieke dressuur/academische rijkunst met een snufje Centered Riding leert u op paardvriendelijke en logische manier uw paard onder controle te houden en te verbeteren.

Buitenritarrangement
Nog niet eerder op een IJslander gereden? Of al een poosje niet meer te paard geweest? U kunt bij ons voor een buitenrit eerst een half uur les te krijgen in het rijden van een IJslander. Even het paard en de tölt proberen, met uitleg over onze (IJslandse) manier van rijden. Daarna gaan we het bos in voor een rit van een uur of anderhalf uur. Als het rijden niet zo goed lukt, blijven we in de bak voor een interessante les.

Buitenritten zijn ALTIJD onder begeleiding. U kunt voor een privérit komen met een max. van 8 ruiters.

Buitenritten
In het 1100 ha. grote Kuinderbos met ruim 30 km ruiterpad kunnen we prachtige ritten maken. Soms organiseren we ritten zoals bijv. een töltrit. Maar u kunt natuurlijk ook zelf afspreken. Vanaf 1 persoon tot max. 8. Enige rijervaring is gewenst. U kunt een rit maken van 1 uur, anderhalf uur of max. 2 uur.

Klik hier voor prijzen.
Buitenritten zijn ALTIJD onder begeleiding.

Kennismaking met IJslanders
Op zoek naar een IJslander, maar u weet niet precies wat u zoekt? Of weinig tot geen ervaring, maar u wil graag meer weten over IJslanders?
Bij ons heeft u de mogelijkheid verschillende IJslanders te proberen in een middag. Afhankelijk van uw wensen kunnen we verschillende paarden rijden in de bak. Viergangers, vijfgangers, natuurtölters, vlotte paarden of liever rustig: het kan allemaal. En evt. kunnen we daarna een rit maken op een van de paarden.
Prijs is afhankelijk van uw wensen.
P.S. We hebben geen paarden te koop staan

Andere activiteiten
Handpaardlessen, trainingen, demo’s, cursussen: bij ons worden regelmatig andere activiteiten gepland. Heeft u zelf een idee of wilt u wat afspreken: u kunt altijd contact met ons opnemen. Op onze kalender kunt u kijken naar de komende activiteiten.


Kijk ook op de pagina met onze Rijpaarden voor meer info over onze paarden.

Lees nog even dit voor u een Afspraak maakt.

U kunt meer vinden over Prijzen op deze pagina

Home  FAQ   Contact   Nieuws  Een beetje geschiedenis   Onze rijpaarden   Lessen, ritten en meer  Prijzen  Over IJslandse Paarden  Kalender   IJslandse Namen  Foxanpaarden   Links