Ervaringen op onze site

Uitgelicht

We hebben een paar verrassingen “op de plank” liggen, waarover we nu nog niks kunnen vertellen (sorry) Maar voor een van die verrassingen zijn we op zoek naar uw ervaringen met en verhalen over Stal Foxan!

U kunt vertellen over uw ervaringen hier tijdens een rit, les of misschien een cursus. Misschien heeft u een van onze paarden gekocht en wilt u daar meer over vertellen. Alles mag, maar wel over onze stal en onze paarden.
Met het toesturen geeft u ons automatisch toestemming om uw verhaal te plaatsen op onze site of te bewaren voor onze verrassing. Mocht u vragen hebben, kunt u ons altijd appen of mailen.

U kunt uw verhaal sturen naar sandra@foxan.nl Als u er fotoś bij heeft, zou dat helemaal geweldig zijn 😉

Afscheid van Sylgja

Sylgja frá Sturluholi kwam begin 2000 van IJsland naar Kuinre. Een prachtige merrie, zwartbont met blauwe ogen. We waren meteen verliefd op haar.

Op IJsland had ze al meegelopen met trektochten. Een makkelijke tölter, vlot, cool, door iedereen te rijden. Ook hier ontpopte ze zich -aanvankelijk- als een paard dat door iedereen te rijden was. Natuurtölter en heerlijk om te rijden…. Totdat ze “need for speed” knop ontdekte! Als het aan haar lag, vloog ze door het bos!

Verschillende mensen hebben met haar geoefend hoe het was om te telgangen. Dat kon ze daarna wel!!! Met ritten wat minder handig, maar door ervaren ruiters nog steeds een heerlijk paard om te rijden.

Ze heeft bij ons 3 veulens gekregen: Orka, Frægur en Tangi. Ze wordt ook oma van o.a. Ánægja en Háfeti. Ook hebben we hier een achterkleinkind staan van haar: Ljomi.

De laatste jaren was ze met pension. Ze stond samen met Gletta zodat ze lekker 2 x pd. een emmer vol slobber kon krijgen. Het laatste jaar ging haar moeilijker af en ze kreeg als enige 3x pd een bak vol slobber. Als ze niet bij de poort naar de wei stond te wachten tot we haar ophaalden, kwam ze er wel meteen aan als we haar riepen.

Sylgja werd 31. We hebben haar 23 jaar gehad. We zullen haar hinnikje missen, haar mooie blauwe ogen en haar sterke karakter. Rust zacht, Sylgja….

Over Corrie, Dudley, Eunice en Franklin

Nee, dat zijn geen IJslandse namen, maar namen van stormen die het begin van 2022 Nederland teister(d)en.

Het valt allemaal niet mee. We vechten tegen de wind, het hooi vliegt alle kanten op en wij soms bijna. De paarden laten het allemaal gelaten over zich heen komen. Hun manen gaan alle kanten op, maar ze staan lekker buiten in de wind of droog in de loopstal. Heerlijk aan hun hooi te knabbelen of er niks gebeurt.

Eunice is de ergste storm. Op vrijdag 18 februari bereikt deze storm ons land. Met windsnelheden boven de 100 km p/u, houden we ons hart vast. We hebben zoveel mogelijk wat los stond binnen gezet. In de hoop dat alles wat we niet binnen kunnen zetten, zoals dakpannen, palen en planken, maar ook onze kippen, katten en paarden, heel blijven.

Pas de volgende ochtend kunnen we zien wat de schade is. Die valt gelukkig enorm mee.

Een paar dakpannen, een paar planken van de buitenbak en takken, heel veel takken. En na Franklin ook heel veel water.

We verlangen vooral heel erg naar de lente. Zon, warmer, geen storm en regen meer…. Voor ons kan het niet snel genoeg beginnen!

Welcome to the Netherlands!

Mogen wij u voorstellen aan Magnus from Solva?
Magnus is een tweejarige hengst uit Wales en onze nieuwe pensiongast.

Magnus is zilverappelwildkleursplash 😉

Welcome to the Netherlands Magnus, I hope you’ll enjoy your stay!
But first get a good rest from your travels….

Ljómi is weer terug

Ljómi is hier geboren in juni 2014 als zoon van Thyzka en Dæll. Al snel was hij als veulen verkocht. Door omstandigheden buiten hem om, werd hij een paar keer verkocht voordat hij weer op zaterdag 4 mei bij ons terug keerde. Intussen was hij al ingereden en had hij geleerd om voor een wagentje te lopen! Dat schijnt hij heel leuk te vinden. Hier mag hij eerst even uitrusten van al zijn avonturen. Welkom terug Ljómi!!!


Samen met oom Háfeti

Njállson

Zaterdag 21 april kregen we er een nieuw paard bij: Njáll! Ik ken hem al een paar jaar, hij moest helaas- door omstandigheden- op zoek naar een ander huisje. Gelukkig konden we hem die bieden. Je bent van harte welkom Njállson, en je baasje natuurlijk ook

Storm!

Ook wij ontkwamen niet aan de gevolgen van de storm die op 18 januari over Nederland raasde!

Het was angstaanjagend hoe de wind over ons erf stormde! Alles viel om, waaide weg of viel eraf. Gelukkig zijn er geen paarden, honden, katten, kippen of andere dieren gewond geraakt. Ook de mensen hebben het gered. Maar eng was het wel.

Nadat de wind was verder getrokken, konden we de balans opmaken: er zijn zo’n 50 dakpannen gevallen, de dakgoot ligt eraf (en een gedeelte is weg?), twee dakplaten van de grote stal zijn weggewaaid, in een plastic golfplaat in het dak van de grote stal zit een groot gat, twee dakramen zijn kapot en we missen minimaal 1 emmer. Ook zijn er verschillende dingen verplaatst of omver gewaaid, maar dat leverde gelukkig geen schade op.

Dakpannen missen over de lengte. Dakgoten zijn naar beneden gewaaid, een gedeelte mist (of we die ooit nog terug vinden?) De haarbakken zijn omgewaaid (het haar zat er wonderlijk genoeg nog wel in)

Hier is nog beter te zien dat er dakpannen en dakgoten zijn weggewaaid. De kracht van de wind was ook ongelooflijk!

Een gedeelte van het dak van de grote stal is weggewaaid. In de paddock lag een plaat, geen idee of we de andere ook nog vinden.

We kunnen in ieder geval weer een beetje klussen op Stal Foxan, alsof we niet genoeg te doen hebben. Misschien van de zomer maar weer een klusweekend organiseren. Dit hoop ik verder dan wel gerepareerd te hebben, maar gelukkig is er nog genoeg te doen…..

Tot ziens in de lente van 2018?

Drifandi

Op 13 januari kregen we er een paard bij: Drifandi!

Drifandi is een 14 jarige ruin en de zoon van de vorig jaar tragisch overleden Thyzka. Hij is al een paar jaar niet meer gereden, maar we verwachten dat we hem deze zomer al in kunnen zetten voor lessen en ritten.

We houden u op de hoogte van zijn ontwikkeling. Eerst mag hij wennen aan onze stal, paarden en mensen. Na 14 jaar op dezelfde plek gewoond te hebben, is het voor hem hier erg vreemd. Maar het komt wel goed met hem. Het is een slimme, aardige en meewerkende jongen. We kijken met spanning uit hoe hij onder het zadel zal zijn!

Welkom op Stal Foxan, Drifandi!