Laatste les jaarcursus 13 oktober 2013

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen! Elke maand, meestal de eerste maar soms de tweede zondag, hadden we in Langedijke de jaarcursus Academische Rijkunst met Natalie van der Meide. (meer daarover kunt u lezen vanaf hier) En nu is het alweer de laatste les 🙁 Het was zo boeiend, we hebben zo veel geleerd, we hadden een leuke groep mensen en een interessante groep paarden 😉 Als dank voor wat ze ons het afgelopen jaar allemaal geleerd heeft (en het geduld dat ze met ons had 🙂 ) hebben we Natalie een poster gegeven.

De mensen hebben veel geleerd, maar de paarden natuurlijk ook. Zo heeft Frægur het afgelopen jaar de schouderbinnenwaarts en de travers geleerd. We zijn begonnen aan het appuyement en de renvers. De werkpirouette http://creativesoulnashville.com/long-time-sex-teblet-name-d4 en renverspirouette staan om de hoek te wachten. Het oordeel van Natalie over Frægur: “Coördinatie van de achterhand is enorm verbeterd: vooral het linkerbeen is sterker geworden en kan hij beter onderbrengen. Schouderbinnenwaarts en travers aan de hand zijn goed bevestigd en het paard krijgt meer zelfhouding.” Ook vindt ze dat hij mentaal enorm is gegroeid. Hij kan zijn zelfhouding beter vasthouden zonder dat ik de “zijwieltjes” eraan hoef te houden.

Vandaag had ik hem niet mee. Dat was natuurlijk wel jammer, we hadden er graag nog even aan gewerkt en de punten om naar toe te werken “aangestipt”. Maar het weer was dermate slecht (veel wind en regen) dat ik het risico niet wou nemen. Het was ook i want to buy clomid online wel heel relaxed alleen te kijken naar wat iedereen deed, maar ook jammer dat wij geen beginnetje aan de werkpiroutte en de “mini-schoolhalt” (dmv de halve ophouding) konden maken. Dus sorry, geen mooie foto’s dit keer. Wel wil ik foto’s laten zien van de eerste les en de laatste (voor hem) les. Kan je verschil zien?

Kijk vooral naar zijn houding en rugspieren.
Op de eerste foto duwt hij (letterlijk) tegen me aan, op de tweede foto kan Natalie naast hem lopen. Hij valt op de eerste foto uit elkaar (daarom duwt ie ook), op de tweede loopt hij op zijn eigen benen. Ik heb geprobeerd ongeveer hetzelfde moment van voetvolgorde op de foto’s te gebruiken. Als je kijkt, zie je dat hij op de eerste foto zijn linkerbeen (zijn “zwakke” been) ver naar achteren duwt. Op de tweede houdt hij het meer bij zich. Op andere foto’s kan je zelfs zien dat hij beter ondertreedt met kanteling van zijn bekken. Ook heeft hij meer oprichting gekregen, zonder verlies van zijn rugspieren (ongetrainde of verkeerd getrainde paarden brengen hun hals omhoog door hun rug weg te drukken)

Al met al is er een boel verbeterd, maar is er (gelukkig!) nog veel voor ons te doen 🙂 Hoe ver we komen weet ik niet, ik weet wel dat het een interessante en goede weg is die we ingeslagen hebben!

Mochten jullie zovirax cream ointment meer willen weten over de jaarcursus, kunnen jullie contact met mij opnemen of kijken op de site van Natalie van der Meide. Namens Frægur en mijzelve: BEDANKT!!!